Nieuwsbrief september

 

Beste ouders 

 

De vakantie is weldra afgelopen. Het nieuwe schooljaar 2019-2020 staat in de startblokken.

Zoals jullie wellicht gemerkt hebben, is er tijdens de vakantiemaanden weer hard gewerkt en veel veranderd in Lillo’s Klavertje. De oude klassenblok gelegen aan het Pachterveld is zo goed als gerenoveerd en omgebouwd in een nieuwe hoofdtoegang, onthaal, secretariaat, zorglokaal, leraarslokaal en directielokaal. Dit wil zeggen dat vanaf 2 september tijdens de lesuren er enkel toegang is tot de school via deze deur (blauwe poort Pachterveld). Hier staat een bel en u kunt zich dan aanmelden op het secretariaat.

Dit wil ook zeggen dat er geen toegang meer is aan de zwarte poort aan de Meester Surinxstraat! Ook zal de schoolstraat terug worden afgezet. Vorig schooljaar was er geen toegang tot de St-Jozefstraat en Pachterveld ’s avonds vanaf 14u30. Na een evaluatie met de buurtbewoners en schepen van mobiliteit en verkeersdeskundige van de gemeente hebben we besloten om deze schoolstraat ook ’s morgens vanaf 8u15 af te zetten. Dit voor de veiligheid van de voetgangers en de fietsers.

 

Vanaf het nieuwe schooljaar maken wij ook gebruik van het ouderplatform ‘GIMME’. Zo blijft u op de hoogte van alle activiteiten, gebeurtenissen van uw kind in de klas en op school.

U heeft hierover ook al de nodige informatie ontvangen voor de vakantie. Vergeet u zeker niet te registreren en in te loggen bij de juiste klas.

 

Dit schooljaar tracht onze school‘ gezonde voeding’ extra aandacht te geven.

We drinken al verschillende jaren enkel water op school en dit kan de hele dag door. Nu willen we vragen dat de kinderen tijdens de voormiddagspeeltijd enkel fruit, groenten of ongezouten noten eten. In de namiddag wordt er geen eetmoment voorzien. Bij verjaardagen mag er wel getrakteerd worden op koek, cake, taart, wafels … In de klas wordt dan een feestje gehouden waar de kinderen samen genieten van al het lekkers. Dus zeker geen aparte pakjes, snoepgoed, chips …

 

We vinden het belangrijk dat u reeds op de hoogte bent van deze veranderingen voor het schooljaar begint en wensen dan ook iedereen een schitterend, gezond en vooral leerrijk schooljaar 2019-2020 toe.

 

Vriendelijke groeten

 

Het schoolteam van Lillo’s Klavertje