Nieuwsbrief mei 2019

Beste ouders,

 

 

De Paasvakantie is al weer enkele weken achter de rug.

Woensdag start de mooie bloesemmaand mei! We hebben alvast kunnen genieten van prachtige lentedagen!

 

De maand april heeft nochtans weer mooie herinneringen nagelaten. Het 3de leerjaar kan terugblikken op een superleuke sportklassenweek. De leerlingen van het 4de leerjaar slaagden in hun voetgangersexamen en de leerlingen van het 6de leerjaar brachten hun fietsexamen tot een goed einde. De kleuters hebben genoten van het bezoek aan de boerderij Broekxhof …..

 

De maand mei zal voor iedereen zeker niet minder druk worden: 19 meisjes en jongens van het 6de leerjaar vieren op 05 mei hun Heilig Vormsel. De volgende dag vertrekken de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar voor een hele week naar Oostende op zeeklassen. Op 26 mei vieren 15 kinderen van het eerste leerjaar hun Eerste Communie. Voor de allereerste keer wordt dit feest niet meer alleen door de school georganiseerd. Een groepje vrijwilligers uit de parochie: Juf Stephanie, Joke en Martine Claes, Griet (mama van Eline) en Barbara bereiden deze kinderen voor op hun grote dag! Natuurlijk helpen juf Ann en juf Caroline ook nog altijd mee.

 

Er zijn nog heel wat andere, leuke activiteiten om naar uit te kijken tijdens deze maand zoals een kleutersportdag, de autoluwe schoolweek, plattelandsklassen voor het 4de leerjaar in De Breugelhoeve (Grote Brogel), …..

Op de keerzijde van deze brief vinden jullie een overzicht voor de maand mei.

 

 

Het schoolteam