nieuwsbrief januari 2019

Nieuwsbrief

Beste ouders,

 

Het jaar 2018 is weer snel voorbijgevlogen… Een jaar waarin weer heel wat bouwplannen zijn gerealiseerd maar nu voor onze kleuterschool.

Want op 14 december, de dag van ons groots Winterfeest, hebben we de nieuwe kleuterklassen en sanitaire blok samen met de kleuters ingewijd. Iedereen heeft onze mooie nieuwbouw kunnen bezichtigen. En… onze bouwperiode is nog niet voorbij want de renovatieplannen voor de lokalen langs de Sint-Jozefsstraat liggen ook al weer klaar. Zo zal onze school in de toekomst een duidelijke toegang, inkom, administratie, zorg- en directielokaal krijgen.

 

Tijdens de maand december hebben we allen ten volle kunnen genieten van de eindejaarsfeesten…Ons Winterfeest was zeker een hoogtepunt en meer dan geslaagd. Een gezellige sfeer met heel veel mensen die echt genoten hebben van een prachtige kerstmarkt met de mooiste knutsel- en kunstwerkjes, prachtige liedjes gezongen door ons kerstkoortje, kerstliedjes gespeeld op verschillende instrumenten, een echte kerstman en enthousiast dansende kinderen rond de vuurkorf. Lekkere hapjes die gemaakt werden door heel wat ouders (waarvoor onze dank) hotdog, arrosticini, drankjes. De ouderraad willen we dan ook nog eens extra bedanken voor de hulp hierbij.

 

Sint en zijn Zwarte Pieten hebben ons een bezoek gebracht. Het 5de leerjaar hield een prachtige adventsviering en het 3de leerjaar een hartverwarmende kerstviering in de kerk … Gezellige kerstfeestjes, pakjes, kortom … een gezellige “ Warme Maand’.

 

We hebben allen ons steentje bijgedragen tijdens de Warmste Week en hebben de inwoners van Houthalen-Helchteren die het niet zo breed hebben voedselpakketten kunnen bezorgen via de Sint-Vincentiusvereniging. Iedereen is weel heel gul geweest en we willen iedereen daarvoor ook hartelijk danken.

 

Indien uw kind geboren is in 2017 kan uw zoon of dochter binnenkort in een school van uw keuze ingeschreven worden voor het schooljaar 2019-2020.

In de kleuter- en basisscholen van onze gemeente kunnen de meeste kinderen niet rechtstreeks ingeschreven worden. Zij moeten online aangemeld worden op de website www.naarschool.houthalen-helchteren.be<http://www.naarschool.houthalen-helchteren.be< (op dit moment is deze website nog niet toegankelijk)

Broers en zussen van ingeschreven kinderen en kinderen van personeel hebben voorrang op alle andere kinderen en kun je als ouder inschrijven op de school zelf voor de aanmeldingsperiode. De juiste datum is in de loop van januari 2019 bekend.

 

De activiteitenkalender voor januari vind je terug op de achterzijde van deze nieuwsbrief.

We wensen iedereen van harte gezellige feestdagen en vooral een gezond, supernieuw 2019 !!!!

Voor de laatste nieuwtjes, foto’s van activiteiten, schoolreglement … vergeet zeker niet onze website te raadplegen! www.vbslillosklavertje.be