Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Beste ouders,

De herfstvakantie staat voor de deur …

We hebben de herfst met al zijn kleurenpracht al mogen bewonderen tijdens een mooie herfstwandeling . De kleuters gingen op verkenning in de bossen van Lillo, de leerlingen van de lagere school gingen met de fiets naar de Watersnip. Dankjewel aan al de begeleiders ! Dankzij jullie is alles veilig verlopen !

‘s Avonds is er dan nog stevig geknutseld op de “Halloween”knutselavond van de ouderraad. Iedereen nam mooie werkjes mee naar huis om het ook daar gezellig te maken.

 

De dagen worden korter , het is langer donker ,…

Een veilige fiets en fluo-vest zijn geen overbodige luxe en komen je persoonlijke veiligheid ten goede. We vragen uitdrukkelijk uw medewerking voor de verkeersveiligheid rond de schoolomgeving als u uw zoon of dochter met de auto naar school brengt.

 

Het wordt al wat frisser, we gaan op zoek naar warmte…

Op 17 oktober zag onze school er een beetje anders uit . Er hingen overal witte doeken en affiches. Op deze manier willen we als school tonen dat armoede een onrecht is. We roepen NEE tegen honger, NEE tegen kinderen die niet naar school kunnen, NEE tegen oorlog, NEE tegen armoede. Met deze actie willen we aan de grote mensen en aan de ministers vragen om samen te werken en zo de armoede uit de wereld te helpen. Het solidariteitsgevoel tussen de leerlingen was groot.

 

Herfsttijd, vitaminentijd,….

Onze oproep om gezondere tussendoortjes mee te geven naar school wordt goed opgevolgd. Dankjewel voor jullie inspanningen! Kinderen die gezond eten en genoeg bewegen zijn minder vaak ziek. Ze kunnen zich beter concentreren en zitten beter in hun vel. Samen met jullie willen we hen blijven stimuleren om een gezonde levensstijl aan te nemen.

 

Op de keerzijde van deze brief vinden jullie verder nog een overzicht van de activiteiten voor de maand november .

 

Het schoolteam.