Nieuwsbrief!!

Nieuwsbrief

Beste ouders,

Net een jaar geleden schreven we in deze nieuwsbrief dat de bouwplannen voor de kleuterschool klaar waren. We moesten enkel nog wachten op de goedkeuring van de Vlaamse Overheid. Wel, vorige week hebben we deze goedkeuring ontvangen. De architecten kunnen terug aan de slag om de plannen te verfijnen, aanbestedingsdossiers uit te schrijven, … Er zit opnieuw beweging in !

Ook in de media werd er de voorbije weken heel wat aandacht besteed aan de nieuwe bewegings- en voedingsdriehoek. Als school vinden we een gezonde levensstijl heel belangrijk. We schenken hier aandacht aan door regelmatig bewegingsmomenten in te lassen , enkel water te drinken , het fruitmoment, ….

In de lagere school merken we echter dat er veel fruit wordt weggegooid. Kinderen willen spelen en maken geen tijd om hun fruit op te eten. We wilen daarom overschakelen naar een gezonde snack in de voormiddag (fruit, groenten, zuivel, koekje zonder chocolade, …). Verpak het tussendoortje in een doosje (met naam !) , zo kunnen restjes later verder worden opgegeten.

De namiddag is maar kort. Een tussendoortje is dan niet nodig. Kinderen kunnen zo de pauze gebruiken om te spelen.

Er is de hele dag de mogelijkheid om water te drinken. Deze nieuwe afspraken worden ook toegelicht door de juf in de klas.

In de kleuterschool blijft alles hetzelfde, het eetmoment wordt voor de speeltijd in de klas georganiseerd.

De kalender van de ouderraad is nog altijd te verkrijgen op het secretariaat voor €7 (zolang de voorraad strekt) . Op vrijdag 20 oktober organiseert de ouderraad een Halloween-knutselavond. Meer info volgt snel maar prik de datum alvast in jullie agenda.

Het schoolteam.